Veelgestelde vragen2022-03-23T13:01:26+00:00

Veelgestelde vragen!

Op deze pagina kunt u de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij?

Geen probleem, u kunt ons altijd mailen op info@dekindervillawereld.nl of u kunt ons bellen op                071-3640090 en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Indien er plek is op de stamgroep van uw kind, is extra opvang een mogelijkheid. Wanneer er geen plek is, maar u wel heel graag extra opvang zou willen afnemen, kunnen we ook op de andere groepen kijken naar de mogelijkheid voor eenmalige extra opvang.

Als u vier dagen voor de start van de opvang (96 uur) afwezigheid doorgeeft in het ouderportaal, dan
worden de opvanguren van die betreffende dag omgezet in een tegoed. Dit tegoed kunt u op een
ander moment gebruiken voor het aanvragen van extra opvang. De voorwaarden voor het
opbouwen en de inzet van een tegoed kunt u vinden in de aanvullende algemene voorwaarden.

De facturen en jaaropgaven zijn terug te vinden in de ouderportaal van De Kindervilla Wereld

In de vakanties is de BSO geopend van 7.00-19.00 uur

Als u een rondleiding wilt inplannen kunt u ons bellen of mailen en wij zullen dan contact met u opnemen om een geschikte datum en tijd te bevestigen. U kunt ons mailen op info@dekindervillawereld.nl en u kunt ons bellen op 071-3640090, tussen 09:00 – 17:00 van Maandag tot en met Vrijdag

Informatie over kinderopvang toeslag 2018

Werkgevers dragen vanaf januari 2007 verplicht bij aan de kosten van kinderopvang. Werkende ouders, ook ondernemers, krijgen een vaste toeslag van een derde deel van de totale kosten voor kinderopvang. Naast deze vaste toeslag krijgt u een toeslag afhankelijk van uw inkomen, de hoogte is afhankelijk van uw inkomen, het aantal kinderen in uw gezin dat gebruikmaakt van kinderopvang en de opvangkosten.
Ook alleenstaande ouders krijgen een vaste toeslag van in totaal 1/3e deel van de kosten en een inkomensafhankelijke toeslag. Beide toeslagen worden door de Belastingdienst/Toeslagen als één bedrag uitbetaald. U hebt met één loket te maken. De kinderopvangtoeslag wordt verstrekt voor kosten tot de maximum uurprijs. Voor 2018 is dit vastgesteld op € 7,45 per uur voor het kinderdagverblijf en €6,95 voor de buitenschoolse opvang.

Hoe vraagt u het aan? Download het aanvraagprogramma van de Belastingdienst op www.toeslagen.nl of bel 0500-0543 om het aanvraagformulier aan te vragen. Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk 8 weken voor de eerste gewenste maandelijkse betaling bij Belastingdienst/Toeslagen binnen is.

Hoe kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u in 2018 krijgt? U kunt dit berekenen op de website www.toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag

Wat zijn de voorwaarden?

  • De inwonende kinderen moeten op uw woonadres ingeschreven staan
  • Uw kind gaat naar een kinderopvangorganisatie die bij de gemeente is geregistreerd. Dit kan een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of een gastouder zijn die is aangesloten bij een gastouderopvang. Of uw kinderopvang is geregistreerd, kunt u navragen bij uw gemeente of vinden op de website van de gemeente waarin uw kinderopvang is gevestigd.
  • U of uw toeslagpartner betaalt de kosten voor kinderopvang.
  • U werkt of u krijgt van de gemeente of UWV een bijdrage op grond van de Wet Kinderopvang.

Werk is ook:

  • meewerken in de zaak van uw toeslagpartner
  • werken met een kunstenaarsuitkering
  • winst uit onderneming

Nieuwsgierig wat wij uw kind kunnen bieden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact Formulier
071-3640090