071-364 0090 info@dekindervillawereld.nl

TSO: Overblijven is nu óók leuk!

Tegenwoordig werken steeds meer basisscholen met een continurooster, dit houdt in dat uw kind niet meer thuis komt voor een boterham, maar tijdens de lunchpauze op school overblijft. Om leerkrachten te ontlasten tijdens deze pauze, zijn wij in 2012 begonnen met het aanbieden van de tussenschoolse opvang. Al snel bleek ons nieuwe concept een groot succes te zijn en volgden er nieuwe locaties. Inmiddels verzorgen wij de TSO voor basisscholen De Jutter  en De Schapendel te Noordwijk en De Regenboogschool te Noordwijkerhout en De Waterval te Lisse.

Wat houdt de TSO precies in?

Tijdens de lunchpauze op school, worden de leerkrachten ontlast door een combinatiegroep van pedagogisch medewerkers en vrijwilligers van onze organisatie. De scholen kunnen ervoor kiezen of wij samen met de kinderen eten, of dat wij de kinderen buiten op het schoolplein opvangen. In overleg zorgen we ervoor dat de kinderen na het buitenspelen weer terugkomen in een opgeruimd lokaal. We houden toezicht en bieden een spelprogramma aan gedurende de lunchpauze tot de bel klinkt. Op deze manier kunnen leerkrachten van de betreffende school ook even rustig eten en zich  voorbereiden op de middag.

Welke taken zijn onder andere toebedeeld aan de TSO?

  • Wij zullen zo veel als mogelijk is met de kinderen naar buiten gaan. Wij zijn een groot voorstander dat de kinderen hun energie kwijt moeten kunnen in de buitenlucht. Wanneer het echter extreem weer is, verzorgen wij de opvang binnen de school (altijd in overleg met de school).
  • We initiëren en begeleiden spel daar waar behoefte is op het schoolplein of binnen de school.
  • Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind om oplossingsgericht te werken met de kinderen in conflictsituaties en zijn gediplomeerd om hulp te verlenen bij ongelukken.
  • Bij de kleuterklassen begeleiden we onder andere het eetmoment met de kleuters.

Interesse?

Heeft u als school of bestuur of als vrijwilliger interesse in de tussenschoolse opvang op uw school of vindt u het leuk om ons te helpen tijdens de lunchpauzes op basisscholen en heeft u affiniteit en ervaring in de begeleiding van kinderen, neemt u gerust contact op met ons kantoor 071 – 3640097 of via e-mail info@dekindervillawereld.nl

foto2