071-364 0090 info@dekindervillawereld.nl

Veiligheid

Een belangrijke kernwaarde voor ons is veiligheid. Voorop staat dat de kinderen zich bij ons veilig en geborgen voelen. Wij bieden hen naast plezier structuur, rust en regelmaat. Vanzelfsprekend is ons hele pand en ook het ruime buitenspeelterrein een veilige omgeving. Speciaal ontwikkeld voor de speelbehoeften van kinderen en afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. De tuin is geheel ecologisch aangelegd waarbij uitsluitend gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen. Het ouderwetse buiten spelen is bij ons weer helemaal terug. Kinderen kunnen bij ons écht natuurlijk buiten spelen.

Zorgeloos

Voor ons is het van belang dat u uw kind met een gerust hart bij ons achterlaat. Dat u zorgeloos naar uw werk gaat. Dat u weet dat uw kind bij ons in vertrouwde en goede handen is. Onze groepen zijn met maximaal twaalf kinderen gezellig en overzichtelijk. Alle leidsters volgen jaarlijks een EHBO-cursus speciaal gericht op kinderen, evenals een veiligheidstraining. Een aantal van hen is bovendien gediplomeerd bedrijfshulpverlener.

De Kindervilla Wereld heeft een door de brandweer goedgekeurd ontruimingsplan en aan alle nieuwe regelgeving op het gebied van brandveiligheid is voldaan. Er zijn overal brandslangen aanwezig en de vluchtwegen zijn aangegeven met lichtbordjes. Jaarlijks wordt een ontruimingsoefening gehouden, speciaal ingericht zodat de kinderen er niet van schrikken.

Van belang is verder dat kinderen nooit worden meegegeven aan onbekende derden. Alleen wanneer ouders dit van tevoren bij De Kindervilla Wereld  hebben gemeld is dit mogelijk. Veilig speelgoed is bij ons een vanzelfsprekendheid. Er zijn geen kleine onderdelen voor de allerkleinsten binnen handbereik. Tafels of kasten hebben geen scherpe hoeken en ook de verwarmingen zijn beschermd. De deuren bevatten vingerstrippen en vertragende deurdrangers.