071-364 0090 info@dekindervillawereld.nl

Filosofie

Wij hebben drie verticale groepen (leeftijd 0-4 jaar) en één horizontale baby groep (0-2 jaar) en twee horizontale peutergroepen (leeftijd 2-4 jaar).  In verticale groepen leren kinderen van verschillende leeftijden rekening te houden met elkaars behoeften en mogelijkheden, vergelijkbaar met een gezinssituatie. De verticale groepen en de peutergroepen zijn kleine groepen.  Bij de baby groep hanteren wij een maximum aantal kinderen van 9 baby’s met 2 pedagogisch medewerker en veelal een stagiaire.  De baby’s kunnen gebruik maken van de snoezelruimte. Een aparte ruimte waar we kunnen inspelen op de zintuigen van de jonge kinderen. Actief of juist ontspannen.. Door de muziek, de kleuren, de geuren, licht en spiegel stimuleert het kind diverse ontwikkelingsgebieden.

In de horizontale peutergroepen liggen de belevingssfeer en het niveau van de kinderen dichter bij elkaar. Piramide loopt hier de hele dag als een rode draad door het programma. Om de kinderen goed te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling vinden wij deze kind-leidster ratio een noodzaak. Tenslotte staan wij voor een hoogwaardig kwalitatief dagverblijf dat verder gaat dan een basis verzorging. Juist de educatie kant vinden wij erg belangrijk.

Piramide

Om de ontwikkeling van uw kind te volgen en te stimuleren maken wij gebruik van de zogenaamde Piramide methode. Uitgebreide informatie hierover vindt u onder het kopje Ontwikkeling op deze pagina.

Buitenspelen staat bij ons hoog in het vaandel. Om kinderen gezond op te laten groeien, moeten ze kunnen bewegen en spelen. Een kind moet een kind kunnen zijn. Dat kan als het avonturen mag beleven en zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan. Uit onderzoek blijkt echter dat kinderen steeds minder buitenspelen. Dat is jammer, want buitenspelen is niet alleen goed voor de ontwikkeling van een kind maar het is ook nog eens heel goed voor het zelfvertrouwen. Bij De Kindervilla Wereld mogen kinderen vies worden. In onze onze avontuurlijke tuin van 800 m2 met moestuin en een kleine dierenboerderij (geiten, kippen, konijnen en een cavia) kunnen de kinderen naar hartenlust op ontdekkingsreis gaan.

Alle kinderen krijgen rond 11:30 uur een verse en gezonde warme maaltijd. ‘s Ochtends en ’s avonds zijn er gezamenlijke broodmaaltijden. Bij De Kindervilla Wereld wordt voor de kinderen in alles voorzien, dus alle verzorgingsmaterialen zijn inclusief. Het enige dat u hoeft mee te nemen is de favoriete knuffel van uw kind.

Op elke groep is er een diversiteit aan leeftijd van vaste pedagogisch medewerkers. De Kindervilla Wereld werkt met 3 categorieen waarvan u uit elke groepering een leeftijdsgenoot aantreft op de groep. Zo werken wij met medewerkers tussen de 20-25 jaar, 25-35 jaar en 35+. Op deze manier is er diversiteit aan pedagogische kennis op onze groepen en wisselen pedagogisch medewerkers kennis en visie uit.

Centraal staan bij ons vier kernwaarden: Veiligheid, Respect, Gezondheid & Ontwikkeling.